Pinterest Adverteren

Pinterest marketing als onderdeel van je online marketing strategie

Het bestaat nog niet zo lang als Facebook adverteren, maar Pinterest adverteren is zeker in opkomst. Met een groeiend aantal gebruikers in Nederland is dit een goed moment om te beginnen met adverteren op Pinterest.

Pinterest Adverteren

Sinds 2019 is het mogelijk om op Pinterest te adverteren in Nederland. Dit steeds verder groeiende platform is zeker de moeite waard om over na te denken wat betreft online marketing. Nee, het is zeker niet een platform waar alleen vrouwen actief zijn, 40% van de nieuwe aanmeldingen is mannelijk. 

Pinterest Marketing als onderdeel van je online strategie

Structurele online groei gaat je niet lukken zonder een heldere online marketing strategie. Alleen Pinterest adverteren is prima om 'de eerste meters' te maken, data te verzamelen en verkeer naar je website toe te leiden. De volgende stap is om te zorgen dat je online op alle kanalen aanwezig bent waar je klant zich ook bevindt. Vergeet dus ook andere social media kanalen als Instagram, LinkedIn, Facebook of zelfs Snapchat niet. 

Is je klant eenmaal op je website, dan wil je natuurlijk dat hij/zij een bestelling plaatst, contact opneemt of wat de belangrijkste conversie van je website ook maar is. De praktijk zal echter zijn dat 95% van je website bezoekers, de website zal verlaten zonder dit te doen. Om dit rendement te verbeteren kun je bijvoorbeeld remarketing inzetten om 'top of mind' te blijven, A/B testen uitvoeren om de effectiviteit van je website te verbeteren en extra, laagdrempelige conversiemomenten toevoegen (bijvoorbeeld een chat of een nieuwsbrief) om je bezoekers toch tot actie aan te zetten.

Waarom Pinterest adverteren?

✔ Bereik je doelgroep met visueel aantrekkelijke content

✔ Vergroot je naamsbekendheid

✔ Vergroot je omzet, zowel online als offline

Aan de slag!
Ben je er klaar voor? Laten we dan samen aan de slag gaan! Daag ons uit, daar krijgen we energie van.

Jouw identiteit
onze online aanpak

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Wij vertalen de identiteit van jouw bedrijf naar een sterke online aanpak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Uitgelichte case

  • Online Marketing voor de Makelaardij

    Regionale online marketing
    Naamsbekendheid
    Bereik

  • We zijn erg blij met de samenwerking, inzet en resultaten. FBTO