Mijn stage zit erop!

02 Feb 2021

De afgelopen twintig weken heb ik mijn online marketing en social media skills voor JVDmedia mogen inzetten als stagiaire. Ondanks de gekke tijd waarin we nu leven, heb ik een erg leuke en leerzame tijd gehad.

Wat waren mijn taken?

Het leuke aan mijn stage was dat ik me met veel verschillende dingen mocht bezighouden. Van het opzetten van Facebook campagnes tot het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie en van het beheren van de website tot het uitvoeren van e-mailmarketing, het zat allemaal bij mijn stage inbegrepen. Het leukst om te doen vond ik de taken omtrent de website, zoals plaatsen van nieuwe content en het maken van nieuwe landingspagina’s. Naast deze werkzaamheden heb ik voor mijn studie een onderzoek uitgevoerd naar hoe JVDmedia de interactie met haar websitebezoekers kan vergroten.  

Wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ontzettend belangrijk het voor bedrijven is om online zichtbaar te zijn. Door de huidige corona crisis kunnen bedrijven simpelweg niet meer zonder een goed werkende website en online marketing. Ik heb ook geleerd dat online marketing echt een kwestie is van doen: hoe vaker je de programma’s gebruikt, des te handiger word je met alle tools. Tijdens mijn stageperiode heb ik van alle onderdelen iets geleerd en juist deze variatie maakte de stage zo leuk.

Heeft COVID-19 effect gehad op mijn stage?

Vanaf het begin werkte ik standaard iedere vrijdag thuis aan mijn onderzoeksrapport en de overige dagen op kantoor, tot Nederland met de tweede lockdown te maken kreeg. Vanaf dit moment heb ik zoveel mogelijk thuis gewerkt en was ik nog maar een heel enkele keer op kantoor te vinden. In het begin moest ik erg wennen aan het thuiswerken, want heel het sociale gebeuren met mijn collega’s mistte ineens. We hielden nauw contact met elkaar middels Slack en middels dit programma voerden we overleg en kreeg ik instructies over nieuwe opdrachten. 

En nu? 

Vanaf nu tot aan de zomervakantie heb ik weer gewoon online les. Volgend jaar volg ik mijn minor (ik weet nog niet welke) en dan is het een kwestie van afstuderen en mijn scriptie schrijven. Ik ben JVDmedia dankbaar voor deze leuke stage en de kans om mij te ontwikkelen in de verschillende takken van online marketing en social media. De afgelopen tijd heb ik zoveel meer geleerd vergeleken met twee jaren studeren. Al van kleins af aan droom ik van mijn eigen bedrijf en ik zou alle opgedane kennis en vaardigheden hier in de toekomst goed bij kunnen gebruiken. 

Slotwoord

Ik vind het enigszins jammer dat de stage erop zit, maar kijk uit naar nieuwe avonturen in de toekomst. Ik wil mijn collega’s van JVDmedia bedanken voor de gezellige en leerzame stageperiode! 


Jouw identiteit
onze online aanpak

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Wij vertalen de identiteit van jouw bedrijf naar een sterke online aanpak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • 30 Sep 2021

  Eat, sleep, code, repeat

  Aloha, misschien ken je mij al. Ik ben Niels van der Veen en ik ben één van de developers bij JVDmedia. Met deze blog wil ik je graag een idee geven van hoe mijn werkdag er over het algemeen...

 • 17 Jun 2021

  De ideale opstelling

  Wat volgens ons de ideale opstelling is voor gegarandeerd succes? We delen dit graag met je! (Lees je mee Frank?)

 • 01 Apr 2021

  Google Responsive Assembled Pages

  Bekijk hieronder de preview van Google Responsive Assembled Pages. Dé nieuwe feature waarmee Google binnenkort zelf websites gaat aanbieden op basis van big data!