Mijn stage zit erop!

02 Feb 2021

De afgelopen twintig weken heb ik mijn online marketing en social media skills voor JVDmedia mogen inzetten als stagiaire. Ondanks de gekke tijd waarin we nu leven, heb ik een erg leuke en leerzame tijd gehad.

Wat waren mijn taken?

Het leuke aan mijn stage was dat ik me met veel verschillende dingen mocht bezighouden. Van het opzetten van Facebook campagnes tot het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie en van het beheren van de website tot het uitvoeren van e-mailmarketing, het zat allemaal bij mijn stage inbegrepen. Het leukst om te doen vond ik de taken omtrent de website, zoals plaatsen van nieuwe content en het maken van nieuwe landingspagina’s. Naast deze werkzaamheden heb ik voor mijn studie een onderzoek uitgevoerd naar hoe JVDmedia de interactie met haar websitebezoekers kan vergroten.  

Wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ontzettend belangrijk het voor bedrijven is om online zichtbaar te zijn. Door de huidige corona crisis kunnen bedrijven simpelweg niet meer zonder een goed werkende website en online marketing. Ik heb ook geleerd dat online marketing echt een kwestie is van doen: hoe vaker je de programma’s gebruikt, des te handiger word je met alle tools. Tijdens mijn stageperiode heb ik van alle onderdelen iets geleerd en juist deze variatie maakte de stage zo leuk.

Heeft COVID-19 effect gehad op mijn stage?

Vanaf het begin werkte ik standaard iedere vrijdag thuis aan mijn onderzoeksrapport en de overige dagen op kantoor, tot Nederland met de tweede lockdown te maken kreeg. Vanaf dit moment heb ik zoveel mogelijk thuis gewerkt en was ik nog maar een heel enkele keer op kantoor te vinden. In het begin moest ik erg wennen aan het thuiswerken, want heel het sociale gebeuren met mijn collega’s mistte ineens. We hielden nauw contact met elkaar middels Slack en middels dit programma voerden we overleg en kreeg ik instructies over nieuwe opdrachten. 

En nu? 

Vanaf nu tot aan de zomervakantie heb ik weer gewoon online les. Volgend jaar volg ik mijn minor (ik weet nog niet welke) en dan is het een kwestie van afstuderen en mijn scriptie schrijven. Ik ben JVDmedia dankbaar voor deze leuke stage en de kans om mij te ontwikkelen in de verschillende takken van online marketing en social media. De afgelopen tijd heb ik zoveel meer geleerd vergeleken met twee jaren studeren. Al van kleins af aan droom ik van mijn eigen bedrijf en ik zou alle opgedane kennis en vaardigheden hier in de toekomst goed bij kunnen gebruiken. 

Slotwoord

Ik vind het enigszins jammer dat de stage erop zit, maar kijk uit naar nieuwe avonturen in de toekomst. Ik wil mijn collega’s van JVDmedia bedanken voor de gezellige en leerzame stageperiode! 


Jouw identiteit
onze online aanpak

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Wij vertalen de identiteit van jouw bedrijf naar een sterke online aanpak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • 5 dagen geleden

  Wat is er nieuw in WordPress 6.0

  Wordpress heeft op 24 mei een nieuwe update gereleased, Wordpress 6.0. Deze nieuwe versie, met de naam "Arturo", heeft meer dan 1.000 updates! Die bespreken we uiteraard niet allemaal in dit blog,...

 • 1 Jun

  Verkoop producten rechtstreeks via Facebook shops

  Tegenwoordig begint de zoektocht naar producten ook al op social media. Als bedrijf kun je hier handig op inspelen door je producten ook via platformen zoals Facebook en Instagram te verkopen....

 • 19 Apr

  Goedkopere Google Shopping advertenties door CSS partners

  Wanneer je artikelen in een webshop wilt promoten is Google Shopping een hele toegankelijke tool met een zeer hoog bereik. Maar wist je dat het mogelijk is om voor minder geld meer advertenties te...