Mijn stage zit erop!

02 Feb 2021

De afgelopen twintig weken heb ik mijn online marketing en social media skills voor JVDmedia mogen inzetten als stagiaire. Ondanks de gekke tijd waarin we nu leven, heb ik een erg leuke en leerzame tijd gehad.

Wat waren mijn taken?

Het leuke aan mijn stage was dat ik me met veel verschillende dingen mocht bezighouden. Van het opzetten van Facebook campagnes tot het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie en van het beheren van de website tot het uitvoeren van e-mailmarketing, het zat allemaal bij mijn stage inbegrepen. Het leukst om te doen vond ik de taken omtrent de website, zoals plaatsen van nieuwe content en het maken van nieuwe landingspagina’s. Naast deze werkzaamheden heb ik voor mijn studie een onderzoek uitgevoerd naar hoe JVDmedia de interactie met haar websitebezoekers kan vergroten.  

Wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ontzettend belangrijk het voor bedrijven is om online zichtbaar te zijn. Door de huidige corona crisis kunnen bedrijven simpelweg niet meer zonder een goed werkende website en online marketing. Ik heb ook geleerd dat online marketing echt een kwestie is van doen: hoe vaker je de programma’s gebruikt, des te handiger word je met alle tools. Tijdens mijn stageperiode heb ik van alle onderdelen iets geleerd en juist deze variatie maakte de stage zo leuk.

Heeft COVID-19 effect gehad op mijn stage?

Vanaf het begin werkte ik standaard iedere vrijdag thuis aan mijn onderzoeksrapport en de overige dagen op kantoor, tot Nederland met de tweede lockdown te maken kreeg. Vanaf dit moment heb ik zoveel mogelijk thuis gewerkt en was ik nog maar een heel enkele keer op kantoor te vinden. In het begin moest ik erg wennen aan het thuiswerken, want heel het sociale gebeuren met mijn collega’s mistte ineens. We hielden nauw contact met elkaar middels Slack en middels dit programma voerden we overleg en kreeg ik instructies over nieuwe opdrachten. 

En nu? 

Vanaf nu tot aan de zomervakantie heb ik weer gewoon online les. Volgend jaar volg ik mijn minor (ik weet nog niet welke) en dan is het een kwestie van afstuderen en mijn scriptie schrijven. Ik ben JVDmedia dankbaar voor deze leuke stage en de kans om mij te ontwikkelen in de verschillende takken van online marketing en social media. De afgelopen tijd heb ik zoveel meer geleerd vergeleken met twee jaren studeren. Al van kleins af aan droom ik van mijn eigen bedrijf en ik zou alle opgedane kennis en vaardigheden hier in de toekomst goed bij kunnen gebruiken. 

Slotwoord

Ik vind het enigszins jammer dat de stage erop zit, maar kijk uit naar nieuwe avonturen in de toekomst. Ik wil mijn collega’s van JVDmedia bedanken voor de gezellige en leerzame stageperiode! 


Daag ons uit

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Samen streven naar ultiem online succes! Wil jij ook dé aanpak naar succes ervaren? Neem dan contact op en daag ons uit!

 • 4 Feb

  Even voorstellen

  Mijn naam is Nick, ik ben 24 jaar oud en kom uit Hoogeveen. Vanaf begin februari loop ik stage bij JVDmedia. Tijdens mijn stage zal ik ervaring opdoen in de verschillende aspecten van online...

 • 20 Jan

  ALERT: Een nieuwe online marketeer!

  Mijn naam is Casper, ik ben 27 jaar en in januari ben ik bij JVDmedia aan de slag gegaan als online marketeer. Ik ga me hier inzetten voor de online successen van onze klanten. Dus wil je jouw...

 • 17 Dec 2020

  Eindejaarsquiz 2020

  Check je kennis van online marketing met de JVD-Eindejaarsquiz! SEO, SEA, Google Analytics, social media en ga zo maar door, ben jij benieuwd naar wat je al weet op het gebied van online...