Google heeft in maart een nieuwe Core update uitgebracht die wordt gebruikt om zoekresultaten te verbeteren. De update is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van content en de gebruikerservaring van websites. Maar wat betekent deze update voor jouw website en online aanwezigheid?  

Focus op kwalitatief sterke content

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe Core update is dat Google prioriteit geeft aan hoogwaardige content. Wat is in dit geval hoogwaardige content? Dat is content die waardevol is voor de gebruiker. Deze content is relevant en gericht op gebruiksvriendelijkheid. Het is dus essentieel om goede teksten en content te maken die aansluiten bij de zoekintentie van je doelgroep.

Herstellen na update  

Na een Core update is het proces van het herstellen van de SEO van een website niet snel of gemakkelijk. Het kan lang duren voordat de veranderingen merkbaar zijn in de zoekresultaten. Daarom is het noodzakelijk proactief te zijn en ervoor te zorgen dat jouw website altijd voldoet aan de richtlijnen, om negatieve gevolgen in de toekomst te voorkomen.

Scoor met optimale gebruiksvriendelijkheid

Naast het leveren van kwalitatief sterke content is de gebruiksvriendelijkheid van jouw website doorslaggevend en is het dus aan te raden deze doorlopend te verbeteren. Hiermee bedoelen we: zorgen dat de website snel laadt, eenvoudig te navigeren is en een duidelijke structuur heeft. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en kan jouw website helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten!  

Gevolgen lage kwaliteit content

Als de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van je website in orde zijn, is de kans groot dat je rankings zijn gestegen en je beter zichtbaar bent in Google. Maar het is ook mogelijk dat de update negatieve gevolgen heeft wanneer je website lage kwaliteit content bevat. Daarnaast wordt het overmatig gebruiken van zoekwoorden of het kopen van backlinks door Google niet gewaardeerd. Als jouw website niet voldoet aan de kwaliteitseisen van Google, kan dit leiden tot een daling in de zoekresultaten. Onderzoek in dit geval welke elementen van jouw website verbeterd moeten worden om weer te voldoen aan de kwaliteitseisen. Verwijder bijvoorbeeld oude, irrelevante content en vervang deze door hoogwaardige content die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker. 

Inspiratie

Inhaakkalender downloaden

Volop inspiratie voor je socials, campagnes en content met de enige echte JVDmedia inhaakkalender!

Inhaakkalender downloaden