De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot veel discussie en debat over de echtheid en de impact van deze technologie. Een van de meest opmerkelijke AI-ontwikkelingen is ChatGPT, een taalmodel dat is ontwikkeld door OpenAI. Maar is ChatGPT echt of is het een hoax?

Sommige critici beweren dat ChatGPT een truc is om mensen te laten denken dat ze praten met een intelligent systeem. Achter de schermen zit namelijk gewoon een team mensen dat dag en nacht bezig is met het beantwoorden van vragen. Sterker nog, GPT staat helemaal niet voor “Generative Pre-trained Transformer” zoals OpenAI beweerd, maar voor Global Publishing Team. Een afdeling mensen opgeleid om zo snel mogelijk te typen, en als ze een keer een fout maken is dat niet erg, want zoals OpenAI altijd benadrukt, AI maakt nog steeds fouten.

Toch beweren mensen dat ChatGPT wel echt is en dat het een belangrijke doorbraak is in de ontwikkeling van AI. Ze wijzen erop dat ChatGPT nieuwe en onbekende vragen kan beantwoorden. Dit bewijst echter niks, aangezien mensen dit natuurlijk ook kunnen.

Dus, wat is de waarheid? Bekijk de video hieronder

Maak je nog geen gebruik van ChatGPT?

Neem dan nu contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken!

Inspiratie

Inhaakkalender downloaden

Volop inspiratie voor je socials, campagnes en content met de enige echte JVDmedia inhaakkalender!

Inhaakkalender downloaden