Groepsoverleg

De wekelijkse overleggen kunnen gewoon doorgaan met behulp van handige tools zoals Zoom, Whereby of Google Hangouts Meet. Deze apps geven je de mogelijkheid om met het team via video of alleen audio een overleg te hebben. Zo geeft Zoom je de mogelijkheid om 40 minuten gratis gebruik te maken van hun service. Whereby kun je gratis voor een oneindig aantal minuten gebruiken met een maximum van 4 personen. Ook een handige tool is Google Hangouts Meet, dit is een app aangeboden door Google om te videobellen met je team. Het handige aan deze thuiswerk tools is dat je ook de mogelijkheid hebt om je scherm met de anderen te delen en ze mee te laten kijken met je werk.

Overleg via de chat

Je hoeft natuurlijk niet voor elk klein overleg een videogesprek te starten, sommige dingen zijn makkelijker te bespreken via de chat. Hier zijn ook een aantal handige thuiswerk tools voor. Een aantal voorbeelden zijn SlackMicrosoft Teams of Google Hangouts Chat.

Met Slack kun je zowel 1 op 1 met iemand een gesprek starten als een groepsgesprek. Een makkelijke manier om elkaar op de hoogte te houden en met elkaar te overleggen tijdens het thuiswerken. De mogelijkheid is er ook om allemaal verschillende groepsgesprekken per project te maken. Hierdoor blijft de informatie altijd relevant en is het alleen zichtbaar voor de mensen die betrokken zijn bij het betreffende project. Wil je snel even je collega bellen? Dat kan ook gemakkelijk via Slack. Daarnaast is Slack grotendeels gratis te gebruiken!

Samenwerken voor developers

Als developer is de tool Tuple erg handig om met je mede-developers samen te werken. Deel met deze tool gemakkelijk je scherm met andere developers om zo efficiënt samen te werken. Tuple geeft muis en toetsenbord controle aan beide deelnemers, dit betekent dat je de ander niet hoeft uit te leggen wat er moet gebeuren. Daarnaast streamt Tuple in 5K, dus je kunt de code duidelijk lezen van de ander.

Tools voor projectmanagement

Het grootste probleem onder de thuiswerkers is discipline houden. Hoe zorg je ervoor dat je je deadlines haalt zonder een gemotiveerd team om je heen? Daar komt projectmanagement bij kijken, om je te helpen je deadlines te halen zijn er een aantal handige tools die je kunt gebruiken. Trello en Asana zijn twee ideale projectmanagement tools. Trello is een gratis tool die je voor jezelf, je team en je klanten kunt gebruiken om de controle te houden en deadlines te halen. Wijs taken toe, geef deadlines en houd het overzicht. Een andere tool is Asana, dit is zowel gratis als betaald te gebruiken om efficiënt samen te werken met je team en klanten. Creëer projecten, coördineer taken en haal deadlines samen met je team.

Samenwerken via Google Drive

Werk samen aan een online bestand door Google Drive te gebruiken. Google Docs, Spreadsheets en Presentaties (de online versie van Microsoft Word, Excel en Powerpoint) kunnen online worden gemaakt en gedeeld met het team. Het enige wat je hoeft te doen is de ander toegang te geven om je bestand te bewerken of te bekijken. Je kunt meteen de veranderingen zien die er gemaakt zijn door je team.

Aan de slag!

Dit zijn de tools die wij gebruiken om geconcentreerd en met discipline thuis aan het werk te gaan! Er zijn natuurlijk nog een groot aantal andere tools die het werken op afstand makkelijker maken. Het thuiswerken hoeft geen reden te zijn om niet samen als een team aan de slag te gaan. Heb je nog 5 minuutjes? Lees dan vooral ook eens onze blog over kwalitatieve linkbuilding.

Inspiratie

Inhaakkalender downloaden

Volop inspiratie voor je socials, campagnes en content met de enige echte JVDmedia inhaakkalender!

Inhaakkalender downloaden