De ontwikkelingen op het gebied van websites gaan snel, helemaal als je bedenkt dat websites en het achterliggende protocol begin jaren 90 is bedacht en uitgewerkt. Sindsdien zijn zowel browsers, als ook de technologie achter websites in hoog tempo verbeterd en zijn er nieuwe ontwikkelingen. Een groot aandeel hierin heeft de scripttaal Javascript (niet te verwarren met Java).

Javascript framework

Tegenwoordig zijn Javascript frameworks alom tegenwoordig, een framework is een verzameling van oplossingen die het een ontwikkelaar makkelijk maakt om applicaties te maken.

Een van de Javascript frameworks die in opkomst is, heet Vue.js en is ontwikkeld door Evan You. Vue.js an sich kan erg goed worden ingezet bij een webapplicatie waarbij een goede SEO score niet heel belangrijk is. Dit heeft te maken met de manier waarop Vue.js de website opbouwt. Binnen de website is er één element die wordt gebruikt om de rest van de website aan op te hangen. Dat ene element fungeert dus als een soort kapstok. En Vue.js gebruikt Javascript om de website aan deze kapstok op te hangen.

Vue.js en Search Engine Optimization

Zoekmachines, onder andere Google, gebruiken een algoritme om door heel veel websites heen te gaan en deze websites toe te voegen aan hun index. Nadeel hier is alleen dat Google nog niet zo ver is om Javascript goed te indexeren. Dus als de zoekbot een website tegenkomt die alleen maar bestaat uit Javascript, dan wordt de pagina niet goed geïndexeerd.

Om dit probleem te tackelen zijn er twee mogelijke oplossingen:

  • Gebruik Vue.js alleen voor interactieve onderdelen van de website en gebruik voor de rest een indexeerbare taal, zoals php/html.
  • Maak in de website gebruik van Nuxt.js

Bij de eerste optie wordt de hele website, op de interactieve onderdelen na, opgebouwd uit normale html. Deze html kan zo worden aangepast om te zorgen dat de pagina’s goed geïndexeerd kunnen worden door de verschillende zoekbots van onder andere Google. Op deze manier kun je in combinatie met Vue.js toch een goede SEO score halen.

In een volgende blogpost ga ik dieper in op Nuxt.js, kort gezegd is dit ook een Javascript framework die naast het opzetten van een website door middel van Javascript, ook html genereert die wordt opgepikt door de verschillende zoekbots.

JVDmedia helpt

Wil je ook een snelle en dynamische website en toch goed geïndexeerd kunnen worden? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Inspiratie

Inhaakkalender downloaden

Volop inspiratie voor je socials, campagnes en content met de enige echte JVDmedia inhaakkalender!

Inhaakkalender downloaden