Gratis advertentietegoed voor
non-profitorganisaties met AdWords?

11 Dec 2017

Wist je dat je als non-profitorganisatie gratis advertentietegoed kunt krijgen om te adverteren binnen Google AdWords? Ze hebben hiervoor het Google Grants programma ontwikkeld.

Ben je een non-profit organisatie, dan komt jouw organisatie ongetwijfeld in aanmerking voor het gratis maandelijkse advertentietegoed ($10.000,-) te besteden binnen Google AdWords. Een ideale kans om iedereen kennis te laten maken met jouw non-profit organisatie.

Werf meer donaties en meer vrijwilligers

De belangrijkste taken van een non-profitorganisatie zijn over het algemeen het nastreven van maatschappelijke of sociale doelen. Dit zonder winstoogmerk. Dit neemt niet weg dat ook non-profitorganisaties een geldstroom moeten hebben om de goede doelen in stand te houden. Hoe groter deze geldstroom, hoe groter de bijdrage is voor het maatschappelijk of sociaal doel.

Non-profit organisaties leven veelal van donateurs en vrijwilligers. Zonder deze mensen zouden deze organisaties niet kunnen bestaan (hulde aan de vrijwilligers). Zelf geen winstoogmerk hebben betekent actief donateurs werven en op zoek gaan naar vrijwilligers.

Het bereiken van de juiste donateurs en vrijwilligers is een tijdrovende en moeilijke opgave. Het Google Grants Programma voor non-profit organisaties maakt deze taak een stuk eenvoudiger. Middels Google Grants kun je als organisatie een groot publiek bereiken en je naamsbekendheid enorm vergroten. Gebruik Google Grants als verlengstuk om de missie van je organisatie perfect tot uiting te brengen.

Bereik je doelgroep met Google AdWords

Google Grants werkt op basis van het Google AdWords platform. Met AdWords kun je betaalde advertenties plaatsen in de zoekresultaten van Google. Door middel van het instellen van de juiste zoekwoorden ben je beter en sneller vindbaar voor je doelgroep en is het mogelijk om op korte termijn een flinke toename in het websitebezoek en het aantal conversies (donaties/aanmeldingen) te zien. Door deel te nemen aan Google Grants, kun je als non-profitorganisatie gratis binnen Google AdWords adverteren.

Wanneer kom je voor Google Grants in aanmerking?

Een belangrijke voorwaarde voor dit gratis adverteren is dat de advertentiecampagne actief wordt bijgehouden. Wordt hier niet aan voldaan, dan worden de advertenties stopgezet. Uit ervaring weten wij dat veel non-profit organisatie de tijd en kennis niet in huis hebben om dergelijke campagnes tot een succes te maken en de gratis Grants optimaal te benutten. Daarnaast zijn er een aantal KPI's die je elke maand moet behalen om deel te mogen blijven nemen aan Google Grants. Onderaan de streep wil je natuurlijk een zo groot mogelijke impact realiseren met jouw organisatie.

Meer impact? Wij helpen graag

JVDmedia is een gecertificeerd Google AdWords partner en helpt bij het aanvragen, opzetten en onderhouden van de Google Grants campagnes. Om te blijven voldoen aan de vereisten van Google Grants is het belangrijk om de campagnes te blijven onderhouden en wij kunnen dat als geen ander.

Neem nu contact op voor een kop koffie, zodat we samen kunnen kijken of jouw organisatie in aanmerking komt voor het Google Grants programma.

Jouw identiteit
onze online aanpak

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Wij vertalen de identiteit van jouw bedrijf naar een sterke online aanpak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • 5 dagen geleden

  Wat is er nieuw in WordPress 6.0

  Wordpress heeft op 24 mei een nieuwe update gereleased, Wordpress 6.0. Deze nieuwe versie, met de naam "Arturo", heeft meer dan 1.000 updates! Die bespreken we uiteraard niet allemaal in dit blog,...

 • 1 Jun

  Verkoop producten rechtstreeks via Facebook shops

  Tegenwoordig begint de zoektocht naar producten ook al op social media. Als bedrijf kun je hier handig op inspelen door je producten ook via platformen zoals Facebook en Instagram te verkopen....

 • 19 Apr

  Goedkopere Google Shopping advertenties door CSS partners

  Wanneer je artikelen in een webshop wilt promoten is Google Shopping een hele toegankelijke tool met een zeer hoog bereik. Maar wist je dat het mogelijk is om voor minder geld meer advertenties te...