Wat is Google for Jobs?

Met Google for Jobs gaat Google vacatures weergeven in de zoekresultaten. Hiermee kan iemand die via Google op zoek is naar een baan, gelijk doorklikken naar een vacature zonder de tussenkomst van bijvoorbeeld een vacaturesite als indeed. Wat dit precies gaat betekenen voor de vacaturesites en job boards? Daar zijn wij ook erg benieuwd naar! Houd onze blogs en social kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Hoe werkt Google for Jobs?

Heb jij vacatures op je website staan en wil je dat deze vertoond kunnen worden in Google for Jobs? Dan dien je de juiste ‘structured data’ toe te voegen aan je vacaturepagina. Je kunt de vacature niet zelf plaatsen, zoals je dat op bijvoorbeeld een vacaturesite vaak wel kunt.

Door deze structured data voor vacatures toe te voegen aan je website zorg je ervoor dat je de juiste informatie doorgeeft aan Google, zodat je vacatures vertoond kunnen worden. Het is echter geen garantie dat je vacatures ook daadwerkelijk vertoond zullen worden. Net als met ‘gewone’ SEO is dit van veel factoren afhankelijk, waarbij in elk geval de kwaliteit van de vacaturetekst erg belangrijk zal zijn.

Benieuwd of de vacatures op jouw website al klaar zijn voor Google for Jobs? Laat het ons weten en wij controleren dit graag voor je!

Inspiratie

Inhaakkalender downloaden

Volop inspiratie voor je socials, campagnes en content met de enige echte JVDmedia inhaakkalender!

Inhaakkalender downloaden